Thursday, 22 December 2011

misi kuruskan badan dalam masa 5 bulan (1/1/2012-bln 5)

hai (^o^)/


misi ni stat 1/1/2012- ..../5/2012
tarikh akhirnya tak sure lg sbb msh dlm perbincangan dengan kawan baik sy. saya dan kwn saya buat perjanjian n siap ade konterk lg hehehe. 2 adalah janji kami. insyaallah akan berjaya sbb ini adalah JANJI. janji haruslah ditunaikan. insyaallah klu hati sy kuat, pasti akan berjaye \(^o^)/ (amin)
kanape saya buat perjanjian ngan kwn sy? sbb.... dngan care ni barulah sy akan buat betol2 klu tdk sy akan main2 je. kwn baik sy pon nak kuruskan badan... alang2 kami pon buat la perjanjian... tp kami bknlah nak jd terlalu kurus.. just nak dptkan berat yg sesuai... contohnye sekarang berat sy 60kg. setidak2nye sy nak cpai 55kg pon ckp la... sy pon bkn tinggi mn... 15cm je... kakak sy pnh ckp...berat kite 2 klu blh jgn lebis dari kiraan ni <dari tinggi kite 2 tolak 100... cthnye 158-100=58> so sy xblh lbh dr 58kg (ToT)


perjanjian kami akan bermulenye secare rasmi 1/1/2012... nnt sy nak kne blk kmpung tok sain kontrek ngan die hehehe... pasni sy dan kwn baik sy 2 xkan bejumpe slme 5 bulan... sbb die akan blk serawak tok smbung blaja. bln 5 nnt br blk kmpung. ms die blk itulah berakhirnye perjanjian kami (^_^)


kanape kami buat misi ni? (mst org rs plek ni cam takde bnde lain je nak buat)
1. kami... kami dah letih org hanye mnilai kecantikkan dr luar... tak kire la lelaki atau perempuan. yg laki nak awek cntik2 je... yg perempuan nak kwn ngan cantik2 je. 
2. kami tak suke kegemukkan kami ni dijadikan modal lawak. kami senyum tp tak bermakne kami suke dijadikan bahan utk lawak. 
3. ni antare slh 1 care untuk kami eratkan persahabatan kami hehehe
4. byk baju yg sy tak muat (T_T)
5. sy xtau la nape ngan kwn sy ni... suke men lengan sy yang lembut ni... mntang2 la byk lemak... ble wat cam 2 dpn org ramai malu la sy. sy dah ckp 'jgn' tp sok wat lagi. aiiiyyoooo... jd sy nak buang 'alat mainan' die ni hehehe
6. sy teringin sangat2 nak rase jd kurus.... emmm bkn sy xbersyukur ngan ape yg sy ade skarang tp... sy nak capai sesuaitu yang sy tak pernah capai sebelum ni.


sebenarnye byk lg alasan sy.... tp nnt2 la sy tmbah hehehe

3 comments:

  1. sy jz nk kongsi pngalaman jela....jgn selangkn mkn ngn minuman....mkn dlu then aftr 30minit bru minum....pastu jgn minum air br ais atau sejuk....lbh elok minum air suam....then mlm elak kn mkn nasi....bcoz msa raya aji ritu berat sy 75kg....last week sy timbang berat sy 67kg....ktinggian sy 167cm....bnykkn bgerak...siang jgn tidur....tidur skjp xpe...

    ReplyDelete
  2. time kasih zara (^o^)
    tp ssh gak ye klu xmnum air berais ni.... ssh...tp sy akan cuba...demi kontrek ni..... (ToT)

    ReplyDelete
  3. Salam, nak tak saya tolong dalam misi awak?

    Layari:

    http://firdauzx.blogspot.com/

    Gud Luck, Moge tercapai apa yang awak ingini.

    ReplyDelete